Batman ili Oda ve Borsası, müşterek toplantılarının ilkini gerçekleştirdi. Toplantı, Batman Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde yapıldı.

Toplantıya; Batman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir DEMİR, Başkan Yardımcısı Abid TAYMUR, Yönetim Kurulu Üyeleri M. Salih TARHAN, Kabil BOZYİĞİT, Yalçın GÜNEŞTEKİN ve Genel Sekreter Doğan DEMİR, Batman Ticaret Borsası’ndan ise Batman Ticaret Borsası Başkan Yardımcıları Azmi AL ve Sabri ÇELİK, Meclis üyesi Hifzullah AKDAŞ  ve Genel Sekreter İsa AKDAŞ katılım sağlamıştır.

Toplantıda gündeme gelen konular ise şöyle;

Oda ve Borsa İyi Uygulamaları ve Kurumsal Yapıları

·         Oda ve Borsa iyi uygulama paylaşımları yapılarak, karşılıklı kıyaslama gerçekleşti.

·         Odaların/Borsaların kurumsal yapısı özel bir gündem maddesi olarak ele alındı. Odaların/Borsaların üyeleri ve kamuoyu memnuniyeti için güçlü birer kurumsal yapı inşasında bulunmaları gereğine vurguda bulunuldu.

TOBB Akreditasyon Sistemi

·         TOBB’un Yeni Akreditasyon Sistemi müzakere edildi. Odalar/Borsalar bu kapsamda TOBB tarafından düzenlenen eğitim programlarından edindikleri bilgileri-tecrübeleri paylaştı.

·         Stratejik plan hazırlama/uygulama, finansal okuryazarlık programları, insan kaynakları yönetimi, medya-dijital yönetişim, bilişim teknolojileri, kurumsal CRM, yeni nesil hizmetler, meslek komitelerinin reorganizasyonu, personele ilişkin yeterlilik, personel bazlı performans ölçümü, profesyonel yönetim, risk yönetimi, yönetimin etkinliğinin değerlendirilmesi, proje hazırlama, lobicilik faaliyetlerinin yaygınlaştırılması.

·         Batman Havayolu Ulaşımı Sorunları

·         Batman’da havayolu ulaşımı sorunları da ele alındı. Bu hususta medya kaynakları vasıtasıyla lobi faaliyetleri de gerçekleştirilecek. Böylece Batman’daki havayolu ulaşımında yaşanan uçak sefer sayısı sorununa çözüm bulunmasına çalışılacak.

·         Gelecek Toplantı tarihinin belirlenmesi.

·         Bir sonraki toplantının Aralık Ayı içerisinde Batman Ticaret Borsası ev sahipliğinde yapılmasına karar verilmiştir.