AKRADİTASYON BÖLGE KIYASLAMA ÇALIŞTAYI

Birinci Güneydoğu Anadolu Bölgesi Oda/Borsa Akreditasyon Kıyaslama Çalıştayı, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ve Diyarbakır Ticaret Borsası tarafından Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

Diyarbakır Ticaret Borsası'nda gerçekleşen Kıyaslama çalıştayına Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, DTB Başkan Vekili Şeyhmus Ayhan, DTB Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boylu, Batman, Adıyaman, Mardin, Kızıltepe, Nusaybin, Nizip, Şanlıurfa, Siverek, Siirt, Birecik Oda ve Borsalarının Yönetim Kurulu Başkanları, Başkan Yardımcıları Genelsekreterleri ile Akreditasyon sorumluları katıldı.Odamızı temsilen Genel Sekreterimiz Şeyhmus İşcan,Akraditasyon sorumlularımız Doğan Demir ve Mazhar Taşan katıldılar.

Kıyaslama Çalıştayının açılışında konuşan Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yürütülen Akreditasyon sisteminin oda ve borsalarda kalite bilincinin yerleşmesi,yükselmesi ve iş dünyası nezdinde saygınlığının artmasına katkı sunduğunu söyledi.

-ÜYELERE HİZMET SUNMA KALİTESİ ARTACAK-

Akreditasyon sistemi Çalışmalarının Oda ve Borsaları daha fazla yakınlaştırdığını ve üyelere hizmet sunma kalitesini artıracağını belirten DTB Başkanı Engin Yeşil, Oda ve borsaların kurumsal kapasitesi, uygulanacak bu tür faaliyetler belirlemektedir’’dedi.

-İYİ UYGULAMALARI PAYLAŞILIYOR-

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar ise Oda ve Borsalar olarak üyelerimize daha kaliteli hizmet verebilmek için çalışmalar yaptıklarını belirterek, ’’Yapılan çalıştay çerçevesinde akreditasyon sistemlerimizi karşılaştırarak eksik yönlerimizi gidermeyi ve üyelerimize daha kaliteli hizmet vermeyi hedefliyoruz. Bu bağlamda toplantının bölgemiz için verimli geçeceğine inanıyorum.

-250 ODA BORSA AKREDİTE OLDU-

Türkiye Odalar ve Borsalar Akreditasyon Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin ise hizmet kar sıfatıyla bu yola çıktıklarını belirterek, ’’365 Oda ve Borsanın 250’sinin Akredite olduğunu belirtti.

Şahin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Akreditasyon sistemi konusunda Oda ve Borsalara her türlü desteği verdiğini açıkladı.

Yapılan konuşmaların ardından Akreditasyon Sistemi Uzmanı Mehmet Besleme tarafından Güneydoğu Anadolu Bölgesinde bulunan Oda ve Borsaların hizmet kalitesinin daha üst seviyelere çıkmaları için hazırladığı sunumu katılımcılar ile paylaştı.

Öte yandan Diyarbakır’da iki gün sürecek olan Çalıştayın bundan sonraki süreçte katılımcı illerde de yapılacağı açıklandı.