Damga süresi geçirilmiş olan ölçü ve tartı aletlerine bir defaya mahsus muafiyet tanınmış olup bu ölçü aletlerini kullanmak isteyenlerin 28 Mayıs tarihine kadar Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerine veya yetkili muayene servislerine başvurmaları gerekmektedir.

Ölçü ve Tartı aletlerine getirilen muafiyet kapsamındaki ölçü aletini kullanmak isteyenlerin başvuru yapması için son gün . 28 Mayıs tarihine kadar  Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerine veya yetkili muayene servislerine başvurulması gerekmektedir. 

Damga süresi geçirilmiş tartı, taksimetre, akaryakıt sayacı vb. ölçü aletlerini muafiyetten yararlanarak kullanmak isteyenlerin Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerine veya yetkili muayene servislerine başvurması gerekmektedir. SON GÜN 28 MAYIS.

Yapılan denetimlerde damga süresi geçmiş ölçü ve tartı aleti kullandığı tespit edilenlere 3516 sayılı Kanun gereği cezai yaptırım uygulanacaktır. Bu durumda ölçü ve tartı aletiniz varsa muafiyetten yararlanmak için 28 Mayısa kadar ilgili yerlere başvuru yapmayı unutmayınız.