Bankamız işlemlerinde aracı, komisyoncu ve iş takipçilerine hiç ihtiyacınız YOK!

İhtiyaçlarınızı biliyor, Bankamızdan taleplerinize hızla geri dönüş sağlıyoruz...

Başta ekonomimizin belkemiği KOBİ'lerimiz olmak üzere “AYNI ELMANIN DİĞER YARISI OLARAK KABUL ETTİĞİMİZ TÜM İHRACATÇILARIMIZIN” ihtiyaç ve taleplerini yakından takip ediyoruz. 2017'den bu yana sizlerle “doğrudan” ve “daha yakından” çalışıyoruz. 2018 yılında toplam desteğimizde yüzde 12,5 oranında büyüme gösterdik ve 44,2 milyar dolar finansman desteği sağladık. LI binden fazla ihracatçımıza ulaştık. Desteklerimiz içerisinde KOBİ'lerimizin payını % 72'ye ulaştırdık. Türk Eximbank olarak uygun maliyetli programlarımızla finansmana erişimi kolaylaştırarak desteklerimizi 2019'da reel olarak daha da artırmayı hedefledik. Bu çerçevede mevcut uygulamalarımıza ilave olarak 11 yeni ürünümüzü yılbaşından itibaren aşama aşama devreye almaya başladık.

Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da yanınızda olmayı sürdüreceğiz...

2017 ve 2018 yıllarında gerçekleştirdiğimiz organizasyonel ve elektronik dönüşümlerle etkin, hızlı ve verimli hizmet anlayışımızı aşamalı olarak tüm işlemlerimize yaygınlaştırıyoruz. Tüm bu dönüşümler sayesinde ihracatçılarımızın finansman ihtyaçlarını mümkün olan “en düşük maliyetlerle” ve en uzun vadelerle “tam zamanında”  karşılamaya gayret ediyoruz.

Sizlere yerinde ve doğrudan hizmet veriyoruz...

15 şubemiz ve 14 irtibat büromuzla sizlere “yerinde ve yanı başınızda” hizmet vermekteyiz. İhracat Destek Hizmetleri Merkezi'mizde (0850 200 55 00) deneyimli arkadaşlarımızla siz ihracatçılarımıza “birebir” hizmet veriyoruz.

Bankamızın desteklerinden yararlanmak için aracı/komisyoncu ve iş takipçilerine hiç ihtiyacınız yok...

Son dönemde bazı şahısların haksız menfaat sağlama amacıyla ihracatçılarımızla temasa geçerek Bankamızdaki kredi başvurularını “olumlu sonuçlandırma” veya “hızlandırma” şeklinde gerçek dışı vaatlerde bulunduğu yönünde duyumlar alınmaktadır. Bankamızca düzenli uyarı ve bilgilendirmeler yapılmasına rağmen bu tür faaliyetlerin devam ettiği anlaşılmaktadır.

Bilindiği üzere; Bankamız tüm birimleriyle ihracatçılarımıza doğrudan ve birebir hizmet vermekte olup, Bankamızda hiçbir şekilde aracılar ve iş takipçileri vasıtasıyla işlemler vürütülmemektedir. Aksine bu tür aracılarla yapılmaya çalışılan takipler, ihracatçı firmalarımızın Bankamız nezdindeki itibarına zarar vermekte ve Bankamızın desteklerinden yararlanmada tarafımızca “olumsuzluk” olarak değerlendirilmektedir. Bu açıdan sizlere “Bankamız işlemlerini takip etme, hızlandırma, veya olumlu sonuçlandırma” vaadiyle yaklaşan kişilere asla itibar etmemenizi  hatırlatıyoruz.

Türk Eximbank olarak yeni ürün ve uygulamalarımızla finansmana zamanında, doğrudan ve en uygun maliyetlerle ulaşmanızda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da en yakınınızda olmaya devam edeceğimizi bilmenizi isteriz.

İhracatçılarımıza saygıyla duyurulur.