ÖNEMLİ DUYURU

YILLIK AİDATLARIN İKİNCİ TAKSİTLERİNİN SON ÖDEME TARİHİ 31 EKİM 2017

 

DEĞERLİ ÜYEMİZ;

5174 Sayılı Kanunun Yıllık Üye Aidatıyla ilgili 24. maddesi ile gelir veya kurumlar vergisi mükellefi üyelerimizin ayrıca ödemekle yükümlü oldukları Munzam Aidatı düzenleyen 25. maddesi aşağıda belirtilmiştir.

Aynı Kanunun 77. maddesi ise, zamanında ödenmeyen yıllık aidat ve munzam aidat ile kesinleşmiş gecikme zamlarının tahsili hakkındaki Yönetim Kurulu kararlarını ilam hükmünde kabul etmekte olup, icra dairelerince yerine getirilir hükmünü amirdir.

Yıllık Aidat ve Munzam Aidat her yılın HAZİRAN ve EKİM aylarında iki eşit taksitle ödenir. Bu süreler içinde ödenmeyen yıllık ve munzam aidat için 6183 Sayılı Kanun uyarınca Yürürlükte bulunan oranlarda gecikme zammı tahakkuk ettirilerek yıllık aidat ve munzam aidat ile birlikte tahsil edilir.

Siz Değerli Üyemizin, gereken ilgi ve hassasiyeti göstereceğinden emin olarak, 2017 yılı  YILLIK Ve MUNZAM aidatlarınızın İKİNCİ TAKSİTLERİNİ  ve varsa geçmiş yıllardan kalan borçlarınızın yasal süre sonunu beklemeden ve mümkün olan en kısa süre içinde ödemenizi rica eder, saygılar sunarız.

Şeyhmus İŞCAN

Genel Sekreter

 

 

YILLIK ÜYE AİDATI (MADDE:24): Üyeler odaya kaydı sırasında kayıt ücreti ve  her yıl için yıllık aidat ödemekle yükümlüdür.

MUNZAM AİDAT (MADDE:25): Odalarca her yıl için, gerçek kişi tacir ve sanayicilerin gelir vergisine ilişkin beyannamelerinde gösterilen ticari kazanç toplamı, tüzel kişi tacir ve sanayicilerin ise ödeyecekleri kurumlar vergisine ilişkin beyannamelerinde gösterilen ticari bilanço karı üzerinden binde beş (%0.5) oranında munzam aidat tahsil olunur.