Hijyen Eğitimi Yönetmeliği

Sayın Üyemiz,

T.C. Batman Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan, 05 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği ile ilgili yazıda; İlgili Yönetmelik kapsamında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kurulan komisyonca hazırlanan ve ekte gönderilen programların, 04.10.2013 tarihinden itibaren Bakanlığın Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün web sitesinde yayımlanmaya başladığı belirtilmektedir.

Bu kapsamda; Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı kurumlarca uygulanacak bu eğitim programları sonunda e-yaygın sistemi üzerinden kurs bitirme belgesi düzenlenmesi, bunun dışında hiçbir kurum ve kuruluşun vereceği belgenin geçerli olmayacağı, daha önce alınan belgelerin geçerliliğinin olmaması ve bu yönetmelik kapsamında hazırlanan hijyen eğitimi programlarından alınacak belgeye denk olmayacağı, yönetmeliğin kapsadığı işyerlerinde ve mesleklerde, söz konusu kurs bitirme belgesi olmayan personelin çalıştırılmaması, yönetmelikte bildirilen süre de göz önünde bulundurularak, öncelikle bu eğitim programlarının ilgili işlerlerine en kısa sürede bildirilmesi ve eğitimlerin başlatılması, ilgili yazıda belirtilmektedir. Söz konusu hijyen belgesinin 05 Temmuz 2014 tarihine kadar alınması gerektiği bilgisi alınmıştır.

Bilgileriniz ve gereği rica olunur.