11 Nisan 2016 Pazartesi 0 Yorum

Sayı       : 1/349

SAYIN ÜYEMİZ

İlgi: TOBB’nin 04.04.2016 tarihli ve 0441/6865 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Onuncu Kalkınma Planı kapsamında Taşımacılıktan Lojistiğe Dönüşüm Programı oluşturulduğu, oluşturulan programın eylem planı 5 inci bileşeni kapsamında; sektörde faaliyet gösteren firmaların rekabet gücünün arttırılması amacıyla Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından çeşitli destekler öngörüldüğü belirtilmektedir.

Aynı yazıda ayrıca, lojistik firmalarının; ortak proje yürütme, ortak tedarik, ortak tasarım, ortak pazarlama ve benzeri hususlarda işbirliği yapabilmeleri için KOSGEB tarafından hazırlanan İşbirliği Güç Birliği Destek Programı çerçevesinde verilmesi planlanan desteklere herhangi bir başvuru olmadığı, TÜBİTAK tarafından hazırlanan sonuç odaklı, izlenebilir hedefleri olan, ilgili bilim/teknoloji alanlarının dinamiklerini gözeten ve yurtiçinde yapılan Ar-Ge desteklerine ise çok az sayıda proje başvurusu alındığı belirtilmiştir.

Anılan yazı ve eklerine http://tobb.org.tr/TIRveATAKarnesi/Sayfalar/AnaSayfa.php sayfasından ulaşılabilmektedir.

Saygılarımızla,

Şeyhmus İŞCAN