8 Mart 2016 Salı 0 Yorum

SAYIN ÜYEMİZ

İlgi: TOBB’nin 03.03.2016 tarihli ve 0431/4602 sayılı yazısı

İlgi kayıtlı yazıda, Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın kendi aralarındaki iletişimi ve anavatan ile bağlantılarını daha düzenli bir çerçeveye oturtabilmek, girişimcilerimizin birbirlerini tanımalarına ve anavatan ile ticari bağlantılarını güçlendirmelerine imkan sağlamak amacıyla, Dışişleri Bakanlığı tarafından “Memleketim Yurtdışı Türkler iletişim Portalı” adıyla önemli bir çalışma yürütülmektedir.

Dışişleri Bakanlığı ve TOBB arasında 07/05/2015 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, Birliğimiz söz konusu Portal’ın şirketlerle ilgili olan bölümlerine ilişkin çalışmalarına destek vermekte ve katkı sağlamaktadır.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın yoğunlukla kullanacağı Portal’da, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın, Türkiye’de yerleşik firmalarda daha fazla görev almalarını sağlamak amacıyla, Türkiye’de yerleşik şirketlerimizin kariyer imkanlarının yayınlanması öngörülmektedir.

Bu çerçevede, ters beyin göçüne katkı sağlamak açısından büyük bir önem taşıyan bu çalışmayla, Odamız üyesi olan şirketler, kariyer imkanlarına ilişkin duyurularını, yurtdışında yaşayan vatandaşlarımıza kolaylıkla ulaştırabilecek ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın üye şirketlerinizde istihdam edilmesine imkan sağlanacaktır.

Bu sayede yurtdışında doğup büyüyen, birçok donanıma sahip olan ve üye şirketleriniz açısından farklı pazarlara açılmalarına imkan sağlayacak olan vatandaşlarımız, firmalarımızda daha fazla görev alabilme imkanı bulabileceklerdir.

Söz konusu bu önemli çalışmanın kariyer imkanlarım ilgili Portal’da yayınlanmasını teminen senem.yavas@tobb.org.tr eposta adresine bildirilmesi gerekmektedir.

Saygılarımızla,

Şeyhmus İŞCAN