Kan vermenin hem  sağlığımıza hem de bir ihtiyacı giderme noktasında faydalı bir faaliyettir.Bu vesile ile 8 ŞUBAT 2017 tarihinde Batman Ticaret ve Sanayi Odasında organize edilecek Kan verme kampanyamıza tüm iş dünyası ve Batman halkını davet ediyoruz.Kan bağışının kişi sağlığı açısından önemli olduğu kadar insan sağlığı içinde hayati önem taşımaktadır.Kan her zaman lazımdır. Kan bağışını bir ibadet gibi düşünmeliyiz.Kan ulaşmadığı için hayatını kaybeden yüz binlerce insan var.Bizde BATSO ve iş dünyası olarak birlikte bir duyarlılık oluşsun hem de ihtiyacı olan insanlar için faydalı olsun diye böyle güzel bir çalışmaya imza atmak istedik.Umut ediyoruz bu duyarlılık iş dünyamızda,hem Batmanımızda hem de ülke genelinde devam eder.İnşallah bu kanlar ihtiyacı olan insanlara şifa olur ve hem bizim hem de toplumun daha sağlıklı olmasına vesile olur.

Kan bağışında bulunacak kişiler;

-18-65 yaş aralığında olmalı

-50 kg üzerinde olmalı

-Kan bağışı başvurusu yapacak olan kişilerin Nüfus cüzdanı veya ehliyeti yanında olmalı

-Tok iken kan bağışı yapılmalı

-Son 24 saat içinde alkol tüketimi olmamalı

-Grip iken kan bağışında bulunmamalı

-Son 3 gün içinde antibiyotik grubuna dahil olan ilaçlardan kullanmamış olmalı

-Son 1 yıl içinde ameliyat,endoskopi,olanlar ve vücudun herhangi bir yerine dövme yaptıranlar kan bağışında bulunmamalı.

Abdulkadir DEMİR